Pūkuotas biskvitinis tortas su švelniu maskarponės kremu: skanus receptas

Ar kada nors svajojote apie tobulą tortą, kuris tirpsta burnoje kaip debesėlis? Pūkuotas biskvitinis tortas su švelniu maskarponės kremu – tai tikras kulinarinis stebukas, kuris sujungia lengvumą su kreminiu malonumu. Šis tortas taps jūsų virtuvės karaliumi ir svečių favoritu!

Maskarponės kremas suteikia tortui nepakartojamą švelniausią tekstūrą ir subtilų skonį, kuris puikiai dera su pūkuotu biskvitu. Geriausia, kad šį tortą gali pagaminti net pradedantysis konditeris – receptas paprastas, bet rezultatas profesionalus!

Biskvito paslaptys: kaip pasiekti idealų pūkumą

Biskvito pūkumas – tai tikra meno šaka! Pirmiausia, kiaušiniai turi būti kambario temperatūros. Šaltus kiaušinius išimkite iš šaldytuvo bent valandą prieš gaminimą. Jei pamiršote – panardinkite juos į šiltą vandenį 10 minučių.

Plakimo technika čia kritiškai svarbi. Kiaušinius su cukrumi plakite ne mažiau kaip 8-10 minučių, kol masė padvigubės tūrį ir taps balta bei pūkuota. Kai pakėlę plakiklį pamatysite, kad masė krenta lėtai formuodama juostelę – puiku, pasiekėte tikslą!

Miltus būtinai sijokite bent du kartus ir maišykite labai atsargiai – nuo apačios į viršų, tarsi glostytumėte. Energingas maišymas sunaikins visą jūsų sunkų darbą su kiaušinių plakimu.

Maskarponės kremo subtilybės

Maskarponė – tai italų sūris, kuris daro stebuklus desertų pasaulyje. Tačiau su juo reikia elgtis atsargiai! Maskarponė turi būti šalta, bet ne šaldytuvo šalta – išimkite ją 15-20 minučių prieš naudojimą.

Plakant maskarponę su grietinėle, pradėkite mažais apsukimais ir palaipsniui didinkite greitį. Perplakimas gali sugadinti kremo tekstūrą – jis taps grūdėtas ir netolygus. Idealus kremas formuoja švelnias viršūnėles ir yra glotnaus, švelniausio konsistentumo.

Cukraus pudros naudojimas vietoj paprastojo cukraus – ne kaprizas, o būtinybė! Ji ištirpsta greičiau ir neformuoja kristalėlių, kurie gadintų kremo tekstūrą.

Biskvitinis tortas su maskarponės kremu. Nuotrauka: https://www.istockphoto.com

Ingredientų sąrašas ir proporcijos

Biskvitui:

  • 6 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus smulkaus
  • 150 g miltų (sijotų)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos

Maskarponės kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 300 ml 35% grietinėlės plakimui
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Citrinų žievelės trupinys (pagal skonį)

Papildomai:

  • Uogos dekoravimui
  • Mėtos lapeliai
  • Cukraus pudra barstyti

Žingsnis po žingsnio: biskvito gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Tortinę formą (24 cm skersmens) ištepkite sviestu ir išbarstyti miltais – tai garantuoja, kad biskvitas neprilips.

Atskirite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakite su pusę cukraus kiekio, kol susidarys tvirtos putėsės. Atskirame dubenyje plakite trynius su likusiu cukrumi ir vanile, kol masė pašviesės.

Dabar – pats delikatumiausias momentas! Trynių masę švelniai įmaišykite į baltymus, po to po truputį pridėkite sijotus miltus. Maišykite tik tiek, kiek reikia ingredientams susimaišyti – ne ilgiau!

Tešlą supilkite į paruoštą formą ir iškart dėkite į orkaitę. Kepkite 25-30 minučių, kol biskvitas pašviesės ir atsiskirs nuo formos kraštų. Nebandykite atidaryti orkaitės pirmus 20 minučių – biskvitas gali nusėsti!

Kremo gaminimas ir torto surinkimas

Kol biskvitas atvėsta, ruoškite kremą. Maskarponę išmaišykite šakute, kad ji taptų glotni. Atskirame dubenyje plakite grietinėlę su cukraus pudra, kol susidarys vidutinio tvirtimo putėsės.

Maskarponę švelniai įmaišykite į plaktą grietinėlę, pridėkite vanilės ir citrinų žievelės. Neplakite per ilgai – kremas turi išlikti švelnus ir oro pilnas!

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į du sluoksnius. Apatinį sluoksnį galite lengvai sudrėkinti cukraus sirupu su vanile – tai suteiks papildomo skonio ir drėgmės.

Ant apatinio sluoksnio paskirstykite pusę kremo, uždėkite viršutinį biskvito sluoksnį ir užtepkite likusiu kremu. Tortą dekoruokite šviežiomis uogomis ir mėtos lapeliais.

Profesionalūs patarimai sėkmingam rezultatui

Tortas bus dar skanesnis, jei jam duosite laiko „susipažinti” šaldytuve. Idealu – palikti per naktį. Per šį laiką biskvitas įgers kremo skonį, o tekstūra taps dar švelnesne.

Jei norite, kad tortas būtų dar aromatingesnis, į kremą galite pridėti šiek tiek romo ar konjako. Tik nepersistenkite – užtenka vieno šaukštelio!

Pjaustymo paslaptis: naudokite aštrų peilį, kurį po kiekvieno pjūvio nušluostykite drėgnu rankšluosčiu. Taip torto gabalėliai bus gražūs ir kremas nelips prie peilio.

Saugojimas: tortą laikykite šaldytuve, bet prieš patiekiant išimkite 15-20 minučių anksčiau – šiek tiek sušilęs jis atskleis visą savo skonį.

Kada tortas tampa šedevru

Šis pūkuotas biskvitinis tortas su maskarponės kremu – ne tik desertas, bet tikra šventė kiekvienam, kas jį ragauja. Jis puikiai tinka gimtadieniams, šeimos susibūrimams ar tiesiog tada, kai norite save ir artimuosius pamaloninti kažkuo ypatingu.

Nebijokite eksperimentuoti! Į kremą galite pridėti šviežių uogų tyrės, šokolado trupinių ar net kavos. Biskvitą galite aromatingai pagardinti citrinų žievele ar migdolų ekstraktu. Kiekvienas jūsų pagamintas tortas bus unikalus ir nepakartojamas, kaip ir jūsų šeimos akimirkos, kurias jis papuoš!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų